Fotografen

 

Niklas Virsén - Naturfotograf och chefredaktör för Naturfotomagasinet (www.naturfotomagasinet.se). Skriver och publicerar artiklar, reportage och bilder i densamma samt arbetar i diverse fotoprojekt. Bloggar om naturfotografering och har primärt en inombords konstnärlig ambition med sin naturfotografering.

Jag började att fotografera på den storslagna och anrika ön Gotland. Jag lever i min fotografiska process efter tanken att kameran avbildar något som våra ögon inte förmår att se. Ibland har vi som människor svårt att uppfatta de små detaljerna i ett helhetsperspektiv. Detaljer som i sin tur skapar helhet. Det är något som kameran registrerar. Den blir mitt sjätte sinne och en möjlighet att få uppleva något som jag annars inte skulle ha uppmärksammat.

Min förhållning till natur är att den aldrig är objektiv utan ständigt i förändring. Jag vill som naturfotograf skapa en förnimmelse av den explosion av intryck jag får när jag vistas i naturen. Jag fotograferar både det stora som det lilla landskapet och söker alltid efter djur- och fågellivet på den specifika platsen. I grunden är jag utbildad arkeolog och jag skildrar även de spår av mänsklig aktivitet som jag ser som en del av skogen och kulturlandskapet idag.

Kontaktuppgifter
E-post: niklas@lkpgbild.se
Telefon: 0708 60 49 19