Skapa det du vill..

För några veckor sedan hade jag en fotovisning på Norrköpings fotoklubb, där jag bland annat lade vikt vid att man ska följa sitt eget hjärta. Inte stirra sig blind på hur andra fotografer fotograferar, eller vad magasinen säger åt dig att skapa. Det är viktigt både för bilden och din hobby att våga ta ut svängarna och inte ta dig själv på så stort allvar. Naturfotografi ska vara en lek. Du ska experimentera dig fram och inte hålla dig inom snäva tyglar. Givetvis behövs kunskapen om hur en bra bild är uppbyggd, men efter detta är det dags att våga skapa något eget.

Känn efter själv, vilken fotograf är du? Vad gillar du för bilder? Det är ändå i slutändan dina bilder och känner du inget själv för dem kommer heller inte din publik att göra det.

Nedan bjuder jag på två olika bilder på svan(ar), vilken gillar du bäst?

Svanpar – 500 mm (1/500 sek. F10. Iso 400 ,Pentax K5) –2011-04-29

Svan i vitt – 500 mm (1/25 sek. F18. Iso 400 ,Pentax K5) –2011-04-29

7 Comments

 1. Ninna 04 maj 2012

  Jag gillar båda. Den översta är fantastiskt vacker..ett hjärta..kärlek.. Den andra bilden är abstrakt och lämnar mycket över till fantasin, vilket jag oftast tycker väldigt mycket om. I detta fall vinner nog ändå bild ett. Du har verkligen fångat det perfekta ögonblicket.

 2. Birgitta 04 maj 2012

  Måste nog erkänna att jag gillar den översta bäst även om jag ofta är för det mer kreativa. Tror att den andra blev lite för abstrakt för mig (i dag i alla fall).
  /Birgitta

 3. Roland 07 maj 2012

  Båda två är fina bilder! Gillar dock den nedre något mer eftersom den öppnar fantasin mer. Den nedre skulle jag också stanna mer vid om den hängde på en utställning. /Roland

 4. Rebecka 07 maj 2012

  Jag tycker att den översta bilden är finast. Men i rätt samanhang t.ex. till en dikt eller saga skulle nog den nedersta passa bäst.
  Ha det bra!

 5. Mathias LK 14 maj 2012

  Den nedre är lysande bra! /Mathias

 6. Jan-Olov Wogenius 25 juli 2012

  Bägge är bra,men den nedre är nog den man tröttnar på sist.

 7. Margi 09 september 2012

  Hej! Den nedre är helt i min smak! Minimalistisk, vit på vit och en röd punkt! Gillar den skarpt!
  Kul med flera fina bilder och skrivningar i din blogg!
  Hälsar /Margi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>