Skapa det du vill..

För några veckor sedan hade jag en fotovisning på Norrköpings fotoklubb, där jag bland annat lade vikt vid att man ska följa sitt eget hjärta. Inte stirra sig blind på hur andra fotografer fotograferar, eller vad magasinen säger åt dig att skapa. Det är viktigt både för bilden och din hobby att våga ta ut svängarna och inte ta dig själv på så stort allvar. Naturfotografi ska vara en lek. Du ska experimentera dig fram och inte hålla dig inom snäva tyglar. Givetvis behövs kunskapen om hur en bra bild är uppbyggd, men efter detta är det dags att våga skapa något eget.

Känn efter själv, vilken fotograf är du? Vad gillar du för bilder? Det är ändå i slutändan dina bilder och känner du inget själv för dem kommer heller inte din publik att göra det.

Nedan bjuder jag på två olika bilder på svan(ar), vilken gillar du bäst?

Svanpar – 500 mm (1/500 sek. F10. Iso 400 ,Pentax K5) –2011-04-29

Svan i vitt – 500 mm (1/25 sek. F18. Iso 400 ,Pentax K5) –2011-04-29