Mina väsen

För er som har följt bloggen vet att jag tror på små gråa nissar under husgrunden, skogsrået och trollet med en stor knotig gren till näsa. Jag vill tro, därför tror jag. Jag måste släppa alla tankar om logik, verklighet och vetenskap. Det känns befriande att kunna träda in i en annan värld och detta är också något som jag behöver göra för att skapa de fotografier som jag önskar. Den personliga stilen, med andra ord fotografier som är präglade av ditt eget avtryck, en form av jag-specialitet har i det senaste präglat naturfotografiska diskussioner. Istället för att koncentrera allt detta fokus mot bilden tror jag att det personliga uttrycket föds ur vårat allra innersta och våra fotografier är i sin tur ett resultat av detta. Inte tvärtom..

Så jag tror på väsen, en besjälad skog och dansande älvor just för att jag behöver detta i min fotografiska process. Utan denna naturromantiska förhållning till mina motiv skulle bilderna bli platta, ointressanta och intetsägande. Egentligen är det inte något konstigt med detta. Skrockfullhet, folksagor och fantasiser har alltid präglat det mänskliga beteendet och tänkandet och gör det även idag. Om än i en ny förpackning och långt ifrån de klassiska skandinaviska folksagorna. Men de finns där, långt bak i det medvetande, varför inte känna efter?

Besjälad

Besjälad Tisdag 15 juni 2010, 03:16. 180 mm.