Schyssta bilder #9

Det är hög tid för ännu en omgång av schyssta bilder! Denna gång har jag fallit för två bilder på en vardaglig syn. I alla fall för oss som bor nära eller på landet. Nämligen boskap och dessa två bilder visar tydligt att stämning- eller intressanta bilder kan skapas även i frånvaro av vilda eller exotiska djur. Ett vilt djur knep dock också en plats i schyssta bilder denna gång. Så gjorde även en bild på en ensam blåklocka vid Vøringsfossen i  Norge.

VittringJukka Lausmaa | Omdöme: En underbar och mycket stämningsfull bild på ett rådjur som vittrar naturfotografen. Jag anser att bilden är briljant i sitt enkla utförande och fångar ett naturligt beteende hos den vackra geten. En härlig morgonkänsla infaller sig och blir jag blir inspirerad av att ge mig  ut i den blå timmen.

Bara lite rädd …Mats Andersson | Omdöme: En kossa är inte bara en kossa, utan så mycket mer. Det är en personlighet, en individ och ett hjärta. Bilden förmedlar fart och fläkt med ett humoristiskt inslag som tilltalar mig. Men kanske framför allt är det kreativiteten jag faller för i denna bild.  En kreativitet som har skapat något mer än bara en kossa, nämligen en individ.

Blåklocka vid det dramatiska vattenfallet VøringsfossenMats Nilsson | Omdöme: Med sådana landskap är det sannolikt inte lätt att misslyckas med en exponering, eller? Kanske är det så att en plats trollbinder oss så mycket att det blir svårt att göra den rättvisa? Som tur är finns det inga sådana tendenser i denna bild av Mats Nilsson. Djupet i bilden är otroligt och det är sällan jag blir svimfärdig av att titta på ett tvådimensionellt fotografi. Denna bild är dock inte bara ett vackert vykort på ett storslaget landskap. Fotografiet förmedlar för mig känslan av att vara väldigt liten på jorden. Jag tillåts att uppleva blåklockan och det uppenbara utsatta läget där den växer livskraftig. En stark landskapsbild med vackra vidder och djup, men på det emotionella planet än mer intressant.

HästarMarie Gillander | Omdöme: Detta är en bild som andas känsla och mystik. Precis som Marie har jag svårt att motstå fotograferingsögonblick med dessa underbara djur. Bilden har en riktigt skön mjuk känsla och jag blir både varm och lugn inombords av att betrakta den.

Ensam är stark

Ensam är stark: Söndag 8 augusti 2010, 05:43. 200 mm.

http://matsnilsson.wordpress.com/

[Denna serie startade den 8:e januari, 2010]