Vad är en personlig stil?

För mig handlar en personlig naturfotografisk bild om känslor. Att genom fotografier förmedla sina innersta drömmar, men också värna om att de blir begripliga för andra betraktare. Det finns många där ute som arbetar stenhårt med sin personliga stil och det verkar nästan vara ett kriterium för att idag bli erkänd som en ”duktig” amatör- eller professionell fotograf. Håller ni med mig? Precis lika svårt som det är att definiera en bra bild är det att hitta en bra förklaring till vad en personlig stil är. Har ni några bra förslag?

Jag har själv blivit publicerad på Darkroom in Northern Light, en blogg som värnar om fotografernas personliga stil. Det är det som är idén med hela bloggen, att låta fotografer som har en ”egen” bildstil få visa upp dem för en bredare publik. Problemet jag ställs inför är att jag själv vet hur min personliga stil ser ut, men följdfrågan blir då om ni vet hur detta uttryck gestaltar sig i mina bilder? Ser vi samma sak? Missuppfatta mig inte nu, jag tror och hoppas att min personliga stil (även om det är ett aningen urtvättat begrepp) når fram till er som ser och vill granska. Men finns det egentligen någon fotograf som fullt ut har lyckats att presentera ett unikt uttryckssätt som alla förstår? Den personliga stilen kanske istället är något som fotografen ger en antydan om som betraktaren sedan själv får tolka vidare på. Ett litet smakprov på mina drömmar som också kan vara en del av dina, om du bara släpper in mig?

Rådjurs perspektiv

Rådjurets perspektiv” Torsdag 11 mars 2010.